top of page

Little Gem Caesar

Voor 2 personen


Check je kast en anders moet je shoppenlijst

2 kropjes little gem

olijfolie

3 eetlepels mayonaise

1 theelepel worcestershiresaus

parmezaanse kaas


Makkelijk hebbedingetje

grillpan


Bereiden

1. Verhit de grillpan.

2. Snij de kropjes little gem in de lengte door, haal eventueel slechte bladeren eraf.

3. Besprenkel de kropjes met olijfolie.

4. Grill de kropjes rondom krokant, maar laat niet verbranden.

5. Meng ondertussen de mayonaise met de worcestershiresaus.

6. Wanneer de kropjes genoeg gegrild zijn, haal je ze uit de pan direct op het bord.

7. Smeer de kropjes op het snijvlak dun in met de mayonaise.

8. Voor de liefhebber kan er nog parmezaanse kaas overheen gestrooid worden.


Verhaal voor tijdens het wachten

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar ik betrap me erop dat ik vaak experimenteer met vis en vlees en wat minder snel met groenten. En dan bedoel ik eigenlijk: waar je het nog meer voor kan toepassen dan het standaard wat je denkt of aangeleerd hebt. In dit geval was het voor mij Little gem. Ik kocht het niet vaak, behalve als ik een klein (amuse) gerechtje ging maken, waarbij ik het blad van de Little gem gebruik als schaaltje/toastje. Zoals voor bijvoorbeeld de Tonijnsalade met venkel en de Mango-kip salade. Zo ook deze keer. Alleen, ik had de Little gem bij de Sligro gekocht en had daarmee gelijk 6 kropjes in huis. Wat doe je dan met de rest? Al onderzoekend kwam ik op dit gerecht uit en eerlijk is eerlijk, Little gem gaat nu vaker gekocht worden en dan niet meer in eerste instantie voor de (amuse)gerechtjes.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page