top of page

Tonijnsalade met venkel

voor 8 stuks


Check je kast en anders moet je shoppenlijst

8 blaadjes stevige sla of lof (bijv. witlof, ijsbergsla, radicchio, little gem, etc.)

1/4 venkelknol

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel kwark

1 augurk

peterselie

1 sinaasappel


Makkelijke hebbedingetjes


Voorbereiden

1. Snij de venkelknol in stukjes (brunoise).

2. Zet ondertussen een pan met een bodempje water op en breng dit aan de kook.

3. Als het water kookt voeg je de stukjes venkelknol toe en laat het 3 minuten koken.

4. Giet de venkelknol af in een zeef en spoel het met koud water verder af om het snel af te laten koelen, waardoor je het de knapperigheid meer behoudt.

5. Snij de augurk fijn.

6. Snij de peterselie fijn, totdat je 1 eetlepel vol hebt.

7. Rasp de schil van de sinaasappel.

8. Meng de mayonaise, kwark, tonijn, venkelknol, augurk, peterselie en sinaasappelrasp.


Bereiden

9. Leg de blaadjes sla op een mooie serveerschaal.

10. Verdeel de salade over de blaadjes.

11. Garneer met wat blaadjes van de peterselie.


tip: O ja, omdat ik radicchio heb gebruikt, vond ik het leuker om te garneren met de kleur van het blad. Ik heb er dus een doosje rode cress bij gekocht (zie foto).


Welke wijn

Wij aten dit gerechtje tijdens een wijnproeverij middenin de zomer. Een Portugese rosé smaakt hier prima bij! Wij hadden bij dit gerecht de keuze uit 2 Portugese rosées, zodat we ook de druiven konden vergelijken. De eerste was de Portal d'Azenha rosé van het gelijknamige huis uit de Douro. Een blend van de authentieke druiven tinto roriz, tourliga nacional en de tinto franco. Lekkere aardbeien en mineralen in de afdronk. De tweede was de Lista Negra Rosé. Een rosé van het schiereiland Sébutal van ook weer een authentiek Portugese druif, de Castelao. Subtiele smaak van framboos en witte bloemen, met een vleugje pit.


Verhaal voor tijdens het wachten

Het kost wat moeite, maar we gaan er nog steeds voor! Met manlief samen, verdiepen we ons meer en meer in wijnen. Onze interesse en wil om te leren gaat zo ver, dat we een vinologenopleiding willen volgen. Dit is nog wel een dingetje, want de meeste opleidingen worden alleen op maandag op de dag gegeven, een tijdstip dat wij over het algemeen elders aan het werk zijn, maar ja, de horeca een vrije dag heeft. Horeca, de hoek waar waarschijnlijk de meeste deelnemers vandaan komen.

Afijn, tot we de ultieme oplossing hiervoor hebben gevonden, gaan we vooral door met proeven en laten proeven aan kleine groepjes. Proeven met mooie verhalen om de wijnen heen. Wil je meer weten over de proeverijen die we aanbieden? Neem gerust contact met ons op!





19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page