top of page

Deel 4: Durnstein - Wachau - Oostenrijk

In Oostenrijk gaan we vooral op zoek naar het verschil in Gruner Veltliner, willen we graag Eiswein proeven en hopen we wat beter kennis te kunnen maken met de Zweigelt en de Blaufrankisch.

We starten onze Oostenrijk-experience in het prachtige plaatsje Durnstein in Wachau. Wachau is een 40 kilometer lange vallei waar de Donau doorheen stroomt. Het klimaat ontleent zich goed voor wijnbouw, de omgeving soms wat minder, want we zien enorme steile hellingen waar de druiven op geteeld worden.


We hebben een kamer kunnen boeken bij Weingut-Pension Stockingerhof. We hebben hier goed kunnen bekijken hoe de druiven hoog conform het Guyot systeem worden opgebonden. In Durnstein hebben we ons niet meer verplaatst met de auto. We waren er op zaterdagmiddag en zondag en ook hier was zondag weer veel gesloten, maar in een toeristisch dorpje als Durnstein blijft er altijd wel een mogelijkheid om de diverse wijnen te proeven. Omdat we nog geen vergelijk hadden met de Gruner Veltliners uit andere gebieden, hebben we ons toegelegd op het proeven van de Gruner Veltliner Steinfeder, maximaal 11,5% alcohol, Gruner Veltliner Federspiel, alcohol tussen 11,5 en 12,5% en Gruner Veltliner Smaragd, minimaal 12,5% alcohol. Wat wij ervaarden is: hoe meer alcohol, hoe zoeter en rijper het fruitaroma in de wijn wordt.

We hebben bij het eten de Zweigelt en Blaufrankisch gekozen als begeleider, maar hebben hier niet echt iets leuks bij te vertellen dan dat het lekkere wijnen waren.
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wijnproeverij

Bij het jubileumfeest van La Petite Coifeuse, bleken er veel meer inschrijvingen voor de wijnproeverij te zijn dan er uitgenodigd konden worden. Op 1 juni a.s., van 15.00 - 17.00 uur, geven wij de mog

Comentários


bottom of page