top of page

Deel 3: Bad Bellingen - Baden

De volgende stop voor 2 dagen is Bamlach-Bad-Bellingen

Voor de komende dagen hebben we de Grauburgunder, Spatburgunder, Muller Thurgau en Chasselas druif op onze verlanglijst staan om door te proeven. Als toegift kregen we daar de Gutedel bij.


We hebben overnacht bij Boris Kallmann van Weinbau Kallmann in Bamlach-Bad Bellingen. We zijn tenslotte op wijnroadtrip, dus is het slapen bij de wijngaard ook wel zo leuk. Hij heeft een kleine wijngaard, op dit moment zo’n 1,5 ha, maar heeft het dan ook als een uitgelopen hobby (wie kent het niet) naast zijn werk als manager bij een technische bedrijf. Onder het huis heeft hij in de kelder een gehele productielijn gemaakt, waar hij de druiven, die verspreid staan over meerdere delen in het dorp, kan verwerken. Op een van de avonden hadden we rond 6 uur ’s avonds de wijnproeverij gepland. Met de enthousiaste verhalen van Boris, rondleiding door kelder en wijngaard en leuke gesprekken die we hadden, was het zo 8 uur. De meeste wijnen hebben we geproefd. Je merkt de zorg die besteed wordt aan het maken van de wijnen. Voor ons sprongen de Chardonnay, niet houtgerijpt en daardoor heerlijk fruitig en fris en de Gewurztraminer, kan nog even blijven liggen, maar dan heb je wel een heerlijk zoete, frisse combinatie bij bijvoorbeeld een leverpate.


De wijnroute leidde ons ook naar het stadje Müllheim. Mooi stadje en het had voldoende vibe om de auto neer te zetten en lekker te gaan lopen. Gelukkig maar. We volgenden de bordjes naar Weingut Hermann Dörflinger en kwamen bij een mooi oud pand met een prachtige binnenplaats vol met bloeiende en mediterraanse planten. We mochten direct aanzitten bij een ouder echtpaar uit het dorp dat er ook regelmatig kwam proeven en kopen. Een aantal familieleden kwamen graag een kijkje nemen bij de proeverij en spraken dan ook gelijk hun voorkeuren uit.

Als eerste hebben we de Müllheimer Reggenhag en de Badenweiler RÖmerberg geproefd. Beiden van de Gutedeldruif versie 2021. De Badenweiler RÖmerberg sprak ons het meeste aan, was net iets fruitiger dan de Müllheim Reggenhag en had een heerlijk bloemig aroma. Beiden hebben geen restsuiker en waren mooi droog in hun afdronk.

Fan zijn we echter van de Müllheim Sonnhalde - Kabinett uit 2020 van de Müller Thurgau, een frisse droge witte wijn, heeft iets hout gehad, met citrustonen. Het bijzondere is dat deze stokken van Alte Reben zijn, aangeplant in 1960, en nog steeds mooie kwaliteit opleveren. Fan zijn we ook van de de Müllheimer Reggenhag - Kabinett, gemaakt van de Chardonnay welke geen hout heeft gehad en een mooie volle frisse wijn met een mooie lange afdronk is.

Als laatsten proefden we, op advies van een familielid, de 2019 Müllheimer Reggenhag, een prachtig droge Spätburgunder op hout gerijpt. Het bijzondere aan deze wijn is dat het houtrijping heeft gehad op nieuwe vaten wat veel vocht doorlaat en daarmee de juiste ingrediënten heeft om tot deze prachtige smaken te komen.


Culinair betreft zijn we verrast bij Gasthof Lindenhof in Müllheim. We hebben hier geluncht met een vers gemaakte ravioli gevuld met asperges en een Parmezaan schuim en een Linzen Con Carne. Verrassende en mooie verse gerechten.


Ben je geïnteresseerd in 1 van de genoemde wijnen, laat het ons weten!


Wij gaan op weg naar Wachau, Oostenrijk.45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wijnproeverij

Bij het jubileumfeest van La Petite Coifeuse, bleken er veel meer inschrijvingen voor de wijnproeverij te zijn dan er uitgenodigd konden worden. Op 1 juni a.s., van 15.00 - 17.00 uur, geven wij de mog

Comments


bottom of page