top of page

Champagne!

Bijgewerkt op: 29 mei 2022

Deel 2 van de reis leidde ons naar het Champagne gebied. Heel mooi, maar weinig mogelijkheid tot proeven op maandag en dinsdag. Buiten dat was het mooi om te zien hoe ze de wijnstruiken van Moet & Chandon aan het opbinden waren bij Bouzy. Een naam die tot onze verbeelding spreekt, omdat het regelmatig terug komt in de opleiding voor Vinologie.

Leuk is het dan ook zeker om Dom Perignon als beeld op de foto te hebben. Hij heeft uiteindelijk een flinke vinger in de pap van het product Champagne gehad!

Onze Champagne proeverij hebben we gerealiseerd bij Collard-Picard, op de Avenue de Champagne in Epernay, waar we uiteraard ook de boutique van Moet&Chandon hebben bezocht.

Omdat we in het Bouzy gedeelte hadden rondgereden, hebben we in het hotel bij het eten een fles Bouzy rouge gescoord. Aangezien maar 2% in de regio uit rode wijn bestaat, vonden we dit een toppertje om te proeven. Het was een mooie toevoeging uit het diner. Het eten in het hotel was ok, maar niet top, dus daar doen we geen verslag van.

Laten we zeggen: een voorzichtige start van onze rondreis, kunnen we eerst een beetje uitrusten voor het avontuur begint :-)

35 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Wijnproeverij

Bij het jubileumfeest van La Petite Coifeuse, bleken er veel meer inschrijvingen voor de wijnproeverij te zijn dan er uitgenodigd konden worden. Op 1 juni a.s., van 15.00 - 17.00 uur, geven wij de mog

1 Comment


Wat een mooie/leuke reis maken jullie. Nog veel plezier de komende tijd!🍷🥂🍸

Like
bottom of page