top of page

Lekkere Gnocci

Bijgewerkt op: 3 sep. 2020

Voor 2 personen als je alleen een hoofdgerecht eet en je 1 grote eter aan tafel hebt en voor 3 personen als je het wat vooraf of toe hebt of gemiddelde hoeveelheid eter bent


Check je kast en anders moet je shoppen lijst

500 gram Gnocchi

250 gram kippendij blokjes

400 gram verse spinazie

100 gram champignons

1 ui

25 gram gezouten roomboter

1 teen knoflook

scheut witte wijn

3 eieren

2 theelepels zure room

olijfolie

heet water


Bereiden

1. Breng water aan de kook voor de eieren.

2. Maak de ui schoon en snipper deze fijn.

3. Doe 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hier op matig vuur de ui glazig voor zo'n vijf minuten.

4. Doe de eieren in het water en laat het voor 7 minuten koken.

5. Voeg na 5 minuten het kippenvlees toe aan de ui en bak dit bruin en gaar in zo'n 10 minuten.

6. Doe de gedroogde paddestoelen in een schaaltje en voeg heet water toe tot de paddestoelen onder staan en laat ze zo even weken.

7. Breng voor de gnocchi een pan met water aan de kook.

8. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

9. Voeg de champignons toe aan de kip met ui en laat zachtjes meebakken

10. Als je geen gewassen spinazie hebt gekocht, was dit eerst dan even goed. Daarna snij je de spinazie wat fijner.

11. Voeg steeds een hand spinazie toe aan de pan met kip, ui en champignons. Wacht tot de eerste hand spinazie wat geslonken is voordat je een volgende hand toevoegt.

12. Haal de gewelde paddestoelen uit de bouillon en bewaar de bouillon.

13. Snij de paddestoelen klein.

14. Wanneer het water kookt, voeg de Gnocchi dan toe en laat het conform de tijd die de verpakking aangeeft, koken.

15. Doe ondertussen de boter in een steelpan en laat op matig vuur de boter smelten tot het bruinig begint te worden.

16. Voeg aan het spinaziemengsel de paddestoelen en de helft van de paddenstoelenbouillon toe en laat op zacht vuur doorkoken.

17. Pel de eieren en snij ze fijn.

18. Maak de knoflook schoon en snij fijn.

19. Ondertussen zal de gnocchi wel klaar zijn en kan je deze afgieten.

20. Als de boter bruinig gaat kleuren voeg je de knoflook toe en laat je deze een halve minuut meerruiten voordat je het geheel afblust met een scheut witte wijn en de rest van de paddenstoelenbouillon voor zoveel jezelf lekker lijkt.

21 Schep de gnocchi op een bord, daaroverheen het spinaziemengsel en daaroverheen het verkruimelde ei. Maak af met een theelepel zure room on top en drapeer de saus over het gerecht heen als een soort van jus. Wil je het gerecht netjes voor een etentje uitserveren? Kan zeker en het gerecht is er lekker genoeg voor! Maak dan op een bord een reep gnocchi en daarnaast een reep met het spinaziemengsel. Drapeer de jus zowel over de spinazie als de gnocchi. Garneer daarna het spinaziemengsel met een streep verkruimeld ei en leg bovenaan deze streep een theelepel dot zure room.


Welke wijn?

Omdat manlief 's avonds een trainingsloop had, was ik de enige die er een glas wijn bij dronk, dat werd dus een glas Fleurs du Mal Cevennes. Lekker makkelijk een middenweg als je niet zeker weet of je een lichte rood of beter een witte wijn erbij kan drinken. Tenslotte had ik staan freewheelen met het gerecht en had geen idee hoe het uit zou pakken.

Achteraf vond ik het recept zo lekker, dat ik nu eigenlijk heel nieuwsgierig ben hoe de Sylvaner Mittelberg van E. Boeckel uit de Alsace erbij smaakt. Helaas ligt deze niet meer bij ons in de kelder, maar heb jij deze wijn wel toevallig liggen? Probeer het en laat me weten wat je van de combi vind.


Verhaaltje voor tijdens het wachten

Ik kan me niet voorstellen dat je veel verhaalwachttijd hebt bij dit recept. Desondanks heb ik er wel een verhaaltje bij. Dit is een van de eerste recepten die ik op de website geplaatst heb. Ik had al een paar recepten staan en ik wilde graag weten of ik met deze site op de goede weg was of dat liefhebbers van lekker eten juist andere vraagstukken beantwoord wilden zien. Op een vrijdagmiddag heb ik dit recept uitgedokterd en gemaakt, uiteraard is het op de foto gezet. Alleen, ik heb geen rekening gehouden met de opmaak van het bord. Het was tenslotte een snelle hap voordat manlief ging trainen. Ik had kunnen bedenken dat ik beter het bord mooi kan opmaken en daarna bepaal of een recept lekker is of niet. Heb ik niet gedaan. De foto geeft dus ook een stapel eten.

Wat was de andere morgen een tip die ik kreeg van iemand die niet wist wat ik vrijdag had gedaan? 'Ik wil meer weten hoe je een bord leuk opmaakt.'

Zit je dan met een leuk recept, maar geen opmaak.

Toch deel ik het met jullie, van fouten leer je tenslotte en beetje zelfspot mag ook, tenslotte is nobody perfect!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page