top of page

Haagse Bluf

Voor 4 personen


Check je kast en anders moet je shoppenlijst

1 theelepel citroensap

zout

1/2 kop suiker

1/2 kop bessensap

1 eiwit


Makkelijke hebbedingetjes

mixer

kom/maatbeker

keukenpapier


Bereiden

1. Ontvet de kom/maatbeker. Dit doe je door de theelepel citroensap en een snufje zout in de kom/maatbeker te doen en met een stukje keukenpapier ga je de kom/maatbeker rond. Er mag geen citroensap en zout in de kom/maatbeker achterblijven.

2. Met hetzelfde al vochtige keukenpapiertje, ontvet je ook de gardes van de mixer. Zie de pagina 'wat's dat?'.

3. Doe het eiwit met de suiker en de bessensap in de kom.

4. Mix het tot een heel lichtroze massa die in vlokken aan je gardes blijft hangen.


Verhaal voor tijdens het wachten

Haagse bluf is heerlijk op zelfgemaakte vanille- of custardvla. Vindt je dit teveel gedoe, dan kan een gekochte vanillepudding of vanillevla een heel goed alternatief zijn.

Haagse bluf is echt een recept uit mijn kindertijd. Heerlijk op zondag de zelfgemaakte custardvla met Haagse bluf van mijn moeder…… we aten onze vingers erbij op! Het zoete van de vla met het zoetzuurtje van de Bluf.

Nu staat het niet meer zo vaak op het menu, maar als ik eens weinig tijd heb en toch een leuk dessert op tafel wil zetten, dan komt het altijd terug.

Wat ik altijd makkelijk vind aan de Haagse bluf is dat je het voor het eten al kunt klaarmaken, als je het dan maar in de koelkast zet tot gebruik. Wanneer de bluf dan toch iets teruggelopen is, klop je het even op met een garde en voilà.

131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page