top of page

Kokoskoek - Bounty's groeien ook aan een boom

Bijgewerkt op: 27 aug. 2020

Dit gezegde ontstond na een vrijdag eind van de middag babbel met 1 van mijn collega's. Een collega die gek was op Cornetto Classico, daar rustig op een avond een supermarkt doos van op at. We kwamen te praat over hoe het ijs eigenlijk werd gemaakt en hij had geen idee. Hij vatte het heel eenvoudig samen: een Cornetto is een Cornetto, daar moet je niet teveel over nadenken. Waarop ik reageerde: ja en Bounty's groeien ook aan boom. We waren op het pre-weekend level dat we heel dit verhaal nog verder gingen uitbouwen, maar dat werd te flauw om op te schrijven.


Ik ben niet zo weg van chocola, maar een Bounty ging er altijd wel in. Best vreemd, want als ze in een restaurant vragen: 'Is er iets wat u absoluut niet eet', geef ik altijd chocola op. Een hapje is ok, van meer kan ik ontzettend misselijk worden. Dan blijft toch in het Bounty verhaal de kokos over. Uit de kokosnoot, welke wel weer aan een boom groeit. O ja, met chocola bakken en koken vind ik wel ontzettend leuk, dus denk niet dat ik dit in het assortiment recepten ga skippen.


Wij aten thuis echt Hollands. Mijn moeder kookte altijd en waagde zich op een gegeven moment wel aan nasi, bami, macaroni en chili con carne, maar dan wel met een pakje van Honig erbij.

Gelukkig vond mijn moeder bakken leuker dan koken. Ze had dit overgehouden vanuit de tijd dat ze werkte bij een Banketbakker. Ze ontdekte op een gegeven moment dat de Koopmans pakken voor boterkoek ook een goed en zeer acceptabel resultaat gaven, zeker toen ze merkte dat het net iets sneller maken was dan dat je alles zelf moest afwegen. Gemak dient de mens. Koopmans had ook pakken voor Kokoskoek in het assortiment. Superblij was ik ook toen mijn moeder de boterkoek ging afwisselen met kokoskoek. Je weet wel, formaat boterkoekvorm waar je dan van die mooie punten van kon snijden. Heerlijk!


In een van de eerste Corono quarantaine weekenden had ik zin om Indisch te koken. Bij het uitzoeken van het dessert kwam ik ook de kokoskoek tegen. Deze keer niet van een pakje van Koopmans, maar wel met veel geraspte kokos. Zoveel kokos dat de boterkoekvorm ingewisseld werd voor en springvorm. Resultaat: zo lekker dat het als Corona favoriet meegaat de toekomst in.


Heb ik je al lekker gemaakt?

Aan de slag dan:Recept voor Kokoskoek:

Benodigdheden:

2 eieren

200 gram basterdsuiker

50 gram bloem of speltbloem

250 gram gemalen kokos

Springvorm (doorsnee +/- 24 cm)


Bereiden:

- Verwarm de oven voor op 175 gr C

- Doe de eieren met de suiker in een beslagkom en klop dit met een mixer ca. 5 minuten

- Voeg de bloem en het kokosmeel toe en roer alles door elkaar

- Beboter de springvorm

- Doe het beslag in de vorm en plaats deze in het midden van de oven

- Laat de koek in ca. 20 minuten gaar en bruin bakken
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page