top of page

Aardbeien à la Roma

Bijgewerkt op: 3 sep. 2020

voor 4 personen


Check je kast en anders moet je shoppenlijst


400 gram aardbeien

2 eetlepels fijne kristalsuiker

3 eetlepels balsamico azijn

zwarte peper

verse munt


Voorbereiden, 1/2 uur tot 2 uur van tevoren

1. Maak de aardbeien snij ze in kleinere stukjes, op een formaat dat jij lekker vindt om te eten en leuk vindt om uit te serveren.

2. Meng de aardbeien met de kristalsuiker en de balsamico azijn in een kom en zet met folie eroverheen, opzij, maar niet in de koelkast.


Bereiden

3. Schep de aardbeien nog een keer goed door elkaar, zodat de dressing goed vermengd is en laat ze dan uitlekken in een zeef.

4. Ik vind het zelf altijd lekker en leuk om de aardbeien met een lekkere bol roomijs te serveren. Vindt je dat ook, schep dan een bol roomijs op een bordje.

4. Drapeer hier de aardbeien omheen.

5. Maal peper over de aardbeien en garneer met blaadjes munt.


Verhaal voor tijdens het wachten

Ik vind de zomer altijd de beste tijd om aardbeien te kopen, kunnen ze echt heel vol van smaak zijn. Nu heb ik hele verre familie die, toen ik nog bij hun over de vloer kwam, ook aardbeien teelden, weliswaar in de kas, maar bijna jaarrond. En als ik ze direct van de plant afplukte, vond ik ze ook altijd goed van smaak. Ik denk dat deze aardbeien voor de export waren, maar goed, wij importeren bijna jaarrond ook weer aardbeien uit onze Zuid-Europese gebieden (we zijn tenslotte 1 Europa). We houden ons zoveel mogelijk aan het principe om ons voedsel afgestemd op de seizoenen te kopen. Maar zeg nou zelf: hoeveel diversiteit in fruit is er in de winter? Een heel enkele keer smokkelen we dus wel eens en soms is zelfs de verleiding te groot dat er aardbeien gekocht worden. Maar ja, kom je thuis, proef je er 1 en dan is het net toch niet waar je op gehoopt hebt. Wanneer je de aardbeien op de manier als hierboven beschreven klaarmaakt, trek je de aardbeien smaak meer naar boven. De balsamico azijn en de kruiden maken het beste in de aardbei los. Aardbeien met het pittige van de balsamico azijn en de peper en het zoete van het ijs, wie kan dat nu weerstaan?6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page